"Som la carretera - versión del conductor"

Mazoni lanza una versión extensa de “Som la carretera”, el hipnótico tema que cierra su último disco “Sacrifiqueu la princesa”. Se trata de una “versió del conductor” que llega hasta los 40 minutos de duración y está concebida para acompañar los pensamientos de los automobilistas durante un largo trayeto. Ya puedes escucharla desde ahora mismo en Bandcamp. Durante toda esta semana, Mazoni va a sugerir a través de Facebook distintos trayectos que se pueden hacer en la duración exacta del tema, para quién quiera hacer la prueba.


"Som la carretera - versió del conductor”

Brian Eno va engendrar la música ambient estant convalescent d'un accident. Li havien deixat música posada a un volum massa baix i com que estava immobilitzat al llit no podia aixecar-se i apujar el volum. Mica en mica, però, els sons del carrer es van anar barrejant amb els de la música i va pensar que era una bonica i nova manera de gaudir-la.

De la mateixa manera, "Som la carretera - versió del conductor" és una música feta per acompanyar. Per acompanyar un conductor que no cal que estigui el 100% del temps escoltant atentament (de fet en la majoria de casos ja és així quan no hauria de ser-ho però justament amb aquest tipus de peça és el que cal) sinó que pot anar barrejant els seus pensaments, les seves mirades al paisatge amb l'escolta dels sons d'aquesta versió de 40 minuts. La "versió del conductor" és com les aigües del Guadiana, apareix i despareix segons la voluntat i el desig de qui l'escolta.

La idea sorgeix arran del comentari d'una amiga que en escoltar la versió de "Som la carretera" del disc mentre conduïa em va dir que li hagués agradat que la cançó no s'hagués acabat mai.

Això em va fer pensar que una versió extesa de la cançó podia ser el paisatge sonor adequat per un trajecte en cotxe. A més dels elements literals de la lletra: (cotxe, carretera, persones) el seu ritme hipnòtic la feia fluïr amb la cadència concreta que tenen els vehicles quan es desplaçen d'un punt a un altre de la xarxa viària.

No s'ha treballat com una mera repetició del tema original sinó que ha estat diseccionada i tornada a muntar pensant en la durada total. En ella podreu apreciar de manera més clara tots els elements que ja surten a la primera versió (veus, sintetizador de baix, ritme electrònic, cordes i guitarra elèctrica).

La idea és que us embolcalli i que us acompanyi al vostre destí. Per això hem pensat en uns quants trajectes d'entre 40 i 50 km que us anirem descobrint durant la setmana. Els trajectes són gairebé infinits així que si en teniu algun que us encaixi no dubteu en fer-nos-ho saber.

Espero que us agradi.

Jaume Pla