Manuel García i Guillamino, eix central de "Música per a l'exili"

Guillamino es retroba amb el cantautor xilè Manuel García a l'espectacle "Música per a l'exili", que es presentarà a l'Auditori de Barcelona amb la intervenció de convidats com Maria del Mar Bonet, Kepa Junkera, Javier Ruibal, Uxía, Eliseo Parra, Sílvia Pérez i Refree. Es tracta d'una proposta promoguda per Memorial Democràtic per recordar el drama de l'exili. Guillamino i Manuel García també actuaran a Palma de Mallorca i Lleida.

Per aquesta ocasió, Guillamino i Manuel García es retroben també amb el gruix dels músics catalans i xilens que van participar en la producció eXile, espectacle inaugural del Mercat de la Música Viva de Vic 2007. Es tracta de Miguel Sospedra (baix), Toni Molina (bateria), Sisu Coromina (saxo), Jordi Rudé (guitarra) i Alejandro Soto (piano i teclats).

Les actuacions previstes són a l'Auditori de Barcelona (16 d'abril), l'Auditorium de Palma de Mallorca (17 d'abril, també amb artistes convidats) i el Cafè del Teatre de Lleida (19 d'abril).

El gruix del repertori de l'espectacle està format per les cançons d'eXile, en bona part adaptacions de textos de Pablo Neruda i Pere Quart, a més de versions de Lluís Llach, Silvio Rodríguez i Víctor Jara. Aquest espectacle es va recollir en un disc publicat per Bankrobber.