Ja hi ha dates per la presentació en viu del díptic "Miedo al silencio"

Amb el segon volum de "Miedo al silencio" a punt de sortir del forn, Espaldamaceta ja prepara la seva posada de llarg en directe. Seran dos concerts, els dies 10 i 11 de desembre, primer a Tarragona (teatre Metropol) i després a Barcelona (CAT), dues dates especials per mostrar el que ha donat de si aquest díptic de discos, un projecte on la veu i guitarra de nil·ló d'Espaldamaceta ha sobrevolat cançons pròpies i també ens ha regalat versions de Leonard Cohen, Manel o Sigur Rós.

La segona part de “Miedo al silencio” es pot llegir fàcilment com una cara B del seu antecessor (o del seu bessó, segons es miri). Enregistrada en les mateixes sessions, aquí s’imposa per damunt de tot l’heterodòxia. Espaldamaceta obre al màxim el ventall de possibilitats que li ofereixen les cordes vocals i les de nil·ló. Forçant la tesitura, jugant amb nous ritmes, fent més gruixut el traç de la pròpia caricatura. Espaldamaceta és una veu i una guitarra, però sobretot és un músic inconformista que explora i mai es rendeix. En aquest segon volum de “Miedo al silencio” s’intueixen molts i diversos camins de futur.

A més dels excel•lents temes propis (“Ahora voy y tienes”, “Te descubro en la barra”, “No vuelvas tarde esta noche”...), a “Miedo al silencio 2” torna a relluir la versatilitat d’Espaldamaceta per apropar-se a l’obra d’altres compositors. Ja havia passat pel seu filtre Leonard Cohen o Los Planetas, i ara és el torn de Manel amb la seva “Dona estrangera” i de Sigur Ros amb “Festival”.

Insistim: Espaldamaceta és un personatge únic que, a través de la tristesa i amb un rècord negatiu de beats per minut, ens transmet unes ganes immenses de viure i d’estimar. Ho demostra amb aquests discos bessons, tan semblants i alhora tan diferents, la doble confirmació d’un artista emocionant.

Presentacions oficials:
Tarragona (Teatre Metropol): 10 de desembre
Barcelona (CAT): 11 de desembre